top of page
vaestonsuoja.webp

VÄESTÖNSUOJATARKASTUKSET

Väestönsuojien kunnostus ja ylläpito kuuluu kiinteistön omistajan vastuulle. Pelastuslain mukaan väestönsuojat tulisi pitää sellaisessa kunnossa, että ne voidaan käyttöönottaa 72 tunnissa, jonka lisäksi suojien tiiveys on edellä mainitun lain mukaisesti tarkistettava vähintään kerran 10 vuodessa.

 

Väestönsuojan tarkastuksessa huolletaan ja tarkastetaan suojan varusteet ja laitteet, jonka lisäksi suojan tiiveys tarkistetaan tiiveyskokeella. Tiiveyskokeen ajaksi kaikki ilmayhteydet suojasta ulkoilmaan suljetaan suojasta löytyvin varustein, jonka jälkeen suoja ylipaineistetaan ulkoilmaan ja ympäröiviin tiloihin nähden. Tiiveyskokeen suorituksen jälkeen suojan tarkastuksesta laaditaan väestönsuojan vuosihuoltopöytäkirja, joka jätetään täytettynä suojaan.

 

Väestönsuojan tarkastuksesta laaditaan raportti, jossa kuvataan väestönsuojan kunto ja mahdolliset puutteet. Mikäli suojan varusteissa todetaan puutteita, tarkastukseen voidaan yhdistää myös varustetäydennysten järjestäminen suojaan.

Pelastuslain 379/2011 pykälän 76 § mukaan väestönsuoja ja sen varusteet on pidettävä sellaisessa kunnossa, että väestönsuoja voidaan käyttöön ottaa 72 tunnissa. Suoja on lisäksi syytä tarkistaa vuosittain, ja tiiveyskoe on suoritettava 10 vuoden välein.
Haluatko asiantuntijoidemme apua?
Soita tai ota yhteyttä.

Asbesti- ja haitta-aineasiantuntija – Rakentamisen sertifikaatti Nro C-25680-33-20

Virve Ruokamo

Insinööri

bottom of page