top of page
rakennustutkimus2.jpg

RAKENNUSTERVEYSASIANTUNTIJA - RTA-PALVELUT

PBM Rakennustutkimuksen rakennusterveysasiantuntijoiden osaamista hyödynnetään erityisesti kohteissa, joissa tulee huomioida monipuolisesti rakenteiden yleisen kunnon ja kantavuuden lisäksi myös muut kohteeseen liittyvät näkökulmat sekä sisäilmassa mahdollisesti esiintyvät terveyshaitat. Esimerkiksi kuntotutkimuksen yhteydessä rakennusterveysasiantuntija tarkastelee rakennusta kokonaisvaltaisesti myös terveyteen liittyvän sisäilman kannalta.

 

Sertifioitu rakennusterveysasiantuntija täyttää terveydensuojelulain 49 d §:n mukaisten rakennusten kosteus- ja homevaurioihin sekä sisäilmaongelmiin liittyvien ulkopuolisten asiantuntijoiden vaatimukset.  Terveydensuojelulain alaisissa tutkimuksissa rakennusterveysasiantuntijan tehtävä onkin arvioida kiinteistöstä löytyvien vaurioiden tai virheiden mahdolliset vaikutukset kiinteistön sisäilmaan esimerkiksi altistumisolosuhdearvion muodossa.

 

Vahvan kokemuksen omaavat rakennusterveysasiantuntijamme palvelevat myös muun muassa erityyppisissä asuntokauppojen riita-asioissa sekä toimivat tarvittaessa myös erityisasiantuntijoina sisäilmatyöryhmissä.

 

Rakennusterveysasiantuntijoiden sertifikaatit myöntävän Eurofins Expert Services Oy:n määritelmän mukaan ”Sertifioitu RTA on asiantuntija, jolla on laaja osaaminen. Hän tuntee sisäilman epäpuhtaudet, niiden terveysvaikutukset, tutkimusmenetelmät ja torjunnan, ymmärtää rakennusfysiikkaa, fysikaalisia olosuhteita, tuntee kuntotutkimusmenetelmät, rakenne- ja tuotantotekniikat, tuntee aiheeseen liittyvän juridiikan, ja ymmärtää myös ilmanvaihdon ja ilmastointitekniikan perusteet.”

Sertifioitu RTA on asiantuntija, jolla on laaja osaaminen. Rakennusterveysasiantuntija tuntee sisäilman epäpuhtaudet, niiden terveysvaikutukset, tutkimusmenetelmät ja torjunnan, ymmärtää rakennusfysiikkaa, fysikaalisia olosuhteita, tuntee kuntotutkimusmenetelmät, rakenne- ja tuotantotekniikat, tuntee aiheeseen liittyvän juridiikan, ja ymmärtää myös ilmanvaihdon ja ilmastointitekniikan perusteet.
Haluatko asiantuntijoidemme apua?
Soita tai ota yhteyttä.

Asbesti- ja haitta-aineasiantuntija – Rakentamisen sertifikaatti Nro C-25680-33-20

Virve Ruokamo

Insinööri

bottom of page