PBM RAKENNUSTUTKIMUS

Asbesti- ja haitta-ainetutkimus
Asbestilain mukaan rakennusmateriaalien mahdollinen asbestipitoisuus on selvitettävä ennen purkutöitä kaikissa rakennuksissa, jotka ovat valmistuneet ennen vuotta 1994.

Kosteusmittaukset ja kosteudenhallinta
Huolellisesti toteutettu kosteudenhallinta ennaltaehkäisee muun muassa lattiapinnoitteiden emissioista aiheutuvia sisäilmaongelmia ja mikrobivaurioiden syntymistä.

Kuntoarviot
Kuntoarvio on perustyökalu jokaisen taloyhtiön hallittuihin ja suunniteltuihin huoltoihin ja saneerauksiin. Kuntoarvio voidaan toteuttaa joko koko kiinteistöön, tai tarkennettuna esimerkiksi vain kylpyhuoneisiin.

Kuntotutkimus
Kuntotutkimuksessa rakenteiden kunto selvitetään rakenneavauksin, joista tarkistetaan mm. mahdollisten vaurioiden esiintyminen, rakenteen kosteuspitoisuus ja muut rakenteen toimintaan ja sisäilman laatuun vaikuttavat tekijät.

Lämpökuvaukset
Lämpökuvauksella saadaan nopeasti selkeä kuva rakenteiden lämpöteknisestä toiminnasta. Mittaus perustuu mitattavan kohteen pinnasta lähtevään lämpösäteilyyn, jolloin esimerkiksi kylmäsillat ja ilmavuodot voidaan paikantaa lämpökuvauksen avulla kustannustehokkaasti.

Radonmittaukset
Radon on sisäilmassa yleisesti esiintyvä maaperästä nouseva hajuton ja mauton radioaktiivinen kaasu, joka aiheuttaa noin 300 keuhkosyöpätapausta vuosittain.

Sisäilmatutkimus
Laadukas ja terveellinen sisäilma on perusedellytys rakennuksen käyttäjien hyvinvoinnille. Sisäilman laatuun vaikuttavia tekijöitä on useita, minkä vuoksi jokaisen kohteen tutkimussuunnitelma laaditaan aina tapauskohtaisesti.

Tiiviysmittaukset ja ilmavuotopaikannus
Tiiviysmittauksella selvitetään rakenteiden ilmanpitävyys ja vuotokohtien sijainti. Tiiviysmittauksen avulla saat arvokasta tietoa rakentamisen laadusta ja mahdollisista rakennusvirheistä.

Väestönsuojatarkastukset
Väestönsuojien kunnostus ja ylläpito kuuluu kiinteistön omistajan vastuulle. Pelastuslain mukaan väestönsuojat tulisi pitää sellaisessa kunnossa, että ne voidaan käyttöönottaa 72 tunnissa, jonka lisäksi suojien tiiveys on edellä mainitun lain mukaisesti tarkistettava vähintään kerran 10 vuodessa.