KOSTEUSMITTAUKSET

Pinnoittaminen liian kostealle betonille aiheuttaa liimojen ja pinnoitteiden hankalia vaurioita, joista aiheutuu mm. sisäilmaemissioita, jotka voivat tulla esille vasta pitkän ajan kuluessa. Laatan pinnoitukseen riittävän kosteuspitoisuuden osoitus almanakalla tai muovikalvolla ei kuulu tämän päivän hyvään rakentamistapaan. Absoluuttinen- / rakennekosteusmittaus on luotettava menetelmä betonin kosteuden määrittämiseen.

Teemme seuraavia kosteusmittauksia:

  • suuntaa antavat mittaukset: pintakosteusmittaus, puukosteusmittaus
  • rakennekosteusmittaus
  • absoluuttinen kosteusmittaus

 

 

 

 

 

 

 

SolidRH-järjestelmä:

SolidRH – elinkaaren mittaiseen kosteudenhallintaan

SolidRH on sekä rakentamisen että käytön aikaisen kosteuden mittaamisen ja seurannan järjestelmä. Se on Suomessa kehitetty ja työmaaolosuhteisiin suunniteltu ratkaisu, joka on tehty helpottamaan ammattilaisten työtä mittausten suunnittelusta raportointiin asti. SolidRH-järjestelmän avulla ohjeiden mukainen betonin kuivumisen seuranta on kustannustehokasta, ja langaton teknologia mahdollistaa rakenteiden kosteusteknisen toimivuuden tarkastukset myös myöhemmin pintoja rikkomatta. Järjestelmästä hyötyvät sekä urakoitsijat ja rakennuttajat että kiinteistöjen omistajat ja loppukäyttäjät.

Mittuausanturi voidaan asentaa esimerkiksi märkätilan lattiaan ennen pinnoitusta. Betonilaatan kosteus voidaan tällöin luotettavasti todeta ilman pintojen rikkomista, esimerkiksi asuntokaupan yhteydessä.

Meiltä saat asennuksen, mittauksen ja raportoinnin. Ota yhteyttä.

Tuotekortti: Wiiste-SolidRH-RT-38796

Lisätietoja:

Tero Maaninka : 040-6537718

Rakenteiden kosteuden mittaaja C-22420-24-16

etunimi.sukunimi@pbm.fi