Olosuhdetestaus

yrityksellämme on kaksi olosuhdetilaa

Olosuhdehalli

Isommassa olosuhdetilassa lämpötilaa voidaan säätää +30 ja -40 celsiusasteen välillä. Tilaan voidaan lisäksi luoda tuuli- ja sadeolosuhteet; sekä tuulen nopeus että ilmankosteus ovat säädettävissä. Tilassa voidaan tehdä esimerkiksi testausta jäätävällä vesisateella tai testata erilaisten moottoreiden kylmäkäynnistysominaisuuksia. Tila on varustettu kuumien kaasujen poistojärjestelmällä ja kaasusammutusjärjestelmällä.

Tilan mitat:
  • leveys 5,4m
  • pituus 12m
  • korkeus 2,4m-3,4m. 

Olosuhdehuone

Pienemmässä olosuhdetilassa lämpötilaa voidaan säätää +70 ja -40 celsiusasteen välillä. Olosuhdetilassa voidaan ajaa ennalta määrättyä lämpötilasykliä tietyllä ilmankosteudella.

Tilan mitat:
  • leveys 3,8m
  • pituus 2m
  • korkeus 2,2m.

Tilat yhdistettynä

Olosuhdetilamme ovat yhteydessä toisiinsa, jolloin tilojen välillä on mahdollista testata esimerkiksi erilaisia ulkoseinärakenteita, ikkunoita ja ovia. Testattavan tuotteen eri puolille voidaan luoda esimerkiksi Suomen talvea vastaavat olosuhteet. Tilojen välisen aukon koko on noin 2 x 2 metriä.

Erilaiset rakennusmateriaalit, tuotteet ja tavarat altistuvat aina ympäröiville olosuhteille.

Suomessa vaihtelevat olosuhteet aiheuttavat tavallista isommat haasteet toisistaan merkittävästi eroavien vuodenaikojen vuoksi. Usein esimerkiksi haluamme sisälämpötilan kodeissamme pysyvän vuoden ympäri mukavassa noin 20 celsiusasteen lämpötilassa, samalla kun ulkona lämpötila voi vaihdella kesän ja talven välillä jopa yli 80 astetta. Tämä asettaa käytetyille materiaaleille kovia vaatimuksia. 

Tarvitsetko asiantuntijoidemme apua?
Ota yhteyttä alla.
norvapalo_jani
Jani Norvapalo
Rakennusmestari

Rakennusterveysasiantuntija, rakentamisen sertifikaatti C-23276-26-17
Asbesti- ja haitta-aineasiantuntija, rakentamisen sertifikaatti C-9512-33-13
Rakennuksen kuntoarvioija (PKA), FISE