Maskitestaus

HENGITYSSUOJAIMIEN TIIVIYSTESTAUS

Hengityssuojaimien tiiviystestaus on etenkin asbestityötä tekeviltä edellytetty lakisääteinen testaus, jolla saadaan selville hengityssuojaimen tiiveys ja siten sen käyttöturvallisuus käyttäjälleen. Hengityssuojaimia käytetään usein myös muissa työtehtävissä vähentämään hengitysteiden kautta tulevaa altistusta esimerkiksi kovapuu- tai kvartsipölylle.

Tiiviystestauksen voimme tehdä niin kokomaskeille kuin puolimaskeille. Myös kaikki kertakäyttöiset suojaimet voidaan testata, mutta testin jälkeen testissä käytetty suojain ei sovellu enää henkilösuojaimeksi suojaimen läpi asennettavan mittausyhteen vuoksi. Suojaimen käyttäjä saa kuitenkin selville soveltuuko kyseinen suojaintyyppi hänelle ja kuinka kyseistä suojainta voi käyttää mahdollisimman tehokkaasti ja suojaavasti. Kertakäyttösuojaimien tehokkuus riippuu hyvin pitkälti sen istuvuudesta.

Testausmenetelmässä ei kertakäyttömaskeja lukuun ottamatta tehdä reikiä testattaviin suojaimiin, vaan testissä tarvittava hengitysilman laadun mittausputki viedään adapterilla suojaimen sisäpuolelle suodatinliitokseen asennettavan välikappaleen kautta. Testin aikana suojaimen tiiveys on tarkasteltavissa reaaliaikaisesti, jolloin käyttäjä voi hakea ja opetella suojaimen oikeaa asentamistapaa, sekä tehdä tarvittavia säätöjä parhaimman mahdollisen suojaustehon saavuttamiseksi.

Hengityssuojaimien tiiviystestausta voimme tehdä tarpeen mukaan joko toimitiloissamme Rovaniemellä tai asiakkaan omissa tiloissa. Ennen testausta tarvitsemme tiedot testattavien koko- tai puolimaskien merkistä ja malleista.

Hinnasto lakisääteisille tiiviystesteille

  • 1 henkilö: 160€/kpl
  • 2 henkilöä: 150€/kpl
  • 4 henkilöä tai enemmän: 140€/kpl

Hengityssuojaimien tiiveyden ja käyttöturvallisuuden testaus lisää työntekijän työturvallisuutta!

Voimme tehdä hengityssuojaimien tiiviystestausta asiakkaan tiloissa tai toimitiloissamme Rovaniemellä.

Tarvitsetko PBM ARCTICIN asiantuntijoiden apua? Ota yhteyttä alla.
seppänen_terhi
Terhi Seppänen
Geologi (FM YL)

Ympäristönäytteenottajan pätevyys Nro. 971